5. Lollapalooza 2019 - V.I.P. Area | Olympiastadion Berlin



7-8 Septemper 2019

Lollapalooza 2019 -  V.I.P. Area | Olympiastadion Berlin - Stage Design

Multicultural, sustainable, alternative. The project for the V.I.P. Lounge Area reflects the vision of the festival held inside the Berlin Olympic Stadium. Fun with style and fashion was the motto of the project. Photo Booth and lighting combine the spirit of the festival through colours, materials and set design in a stylish and smart project.










Lollapalooza 2019 | V.I.P. Area
Location: Olympiastadion Berlin
With: FRHUG Festival Gmbh & Co. KG
Web: lollapalooza.com


Lollapalooza is annual two-days music festival in Berlin around alternative rock, alternativer, hip hop and electronic music. It drew 70.000 visitors each day at Olimpiastadion. During 2019 was played on 7-8 September, flooding the stadium and the parks around it. The lineup has seen the likes of Kings of Leon, Martin Garrix, Khalid, Rita ora, Swedish House Mafia, Twenty One Pilots, Billie Eilish and more.
On the style of the great main artists the scenographic setting for the V.I.P. Lounge Area at the Berlin Olympiastadion is divided into two parts: lighting installation and photo booth.

The lighting was used to create a unique and impressive atmosphere, from the entrance to the entire four-storey high hall that involve in a unique and exclusive environment, the colours were developed with the graphic designers and in tone with those of the festival. The lights created fluid patterns from one side to the other and from bottom to top of the entire hall, accompanying the viewer around the main stairs that divided the V.I.P. areas with the main lounge sponsor areas.

The photo booth are instragrammable areas where the public could take attractive and colourful photos, made up of staggered levels, parallelepipeds of plexiglass with iridescent and backlit paper and strips. Guests could interact with all the mobile elements, creating stand for individuals or group photos. The interactivity of the project made the space fun and dynamic. The different fixed panels, with different heights, created different backgrounds giving dynamism to the project.


Mark